Over Viola van Guldener

Als klein meisje was ik erg nieuwsgierig, stelde 1000 vragen op een dag en wilde altijd weten hoe iets zat. Mijn moeder noemde me niet voor niets de wereldverbeteraar. Een beetje naief, werd ook wel gezegd. In de loop der jaren werd ik stiller en stiller. En verloor ik die kinderlijke nieuwsgierigheid. In mijn studie Scheikunde kwam het gelukkig in alle hevigheid terug. Ik ging ontdekken en experimenteren. Wel was dat anders. Ik deed het met mijn hoofd. Daar ben ik nu eenmaal goed in. Analyseren. Denken. Erg goed. Alleen deed ik dat wel heel veel. En bij alles. Nu weet ik dat ik een stukje van mezelf kwijt was. Mijn gevoel. De verwondering. Het niet weten. Het niet hoeven weten. Maar gewoon ervaren. Kijken wat er is. Zonder oordeel. Zodat de magie weer terug is in mijn leven. 

Mijn missie

Verwondering en bezieling terug op de werkvloer, dat is mijn missie. Op een nieuwe manier naar uzelf of naar uw team kijken. Zonder denkbeelden over hoe het zou moeten zijn. Zonder oordeel waarnemen, kijken, luisteren, observeren. En dan bekijken wat dat brengt. Misschien soms niets, dat is goed. Of misschien juist een hele nieuwe blik op bestaande werkroutines. Routines die misschien wel eens anders kunnen. Anders zodat het veiliger wordt, of gezonder, of gelukkiger.

 

En verder...

Dit verhaal is de essentie van ViolaVerwondert. Verder woon ik met mijn 2 zoons in het prachtige Heesch in Noord-Brabant. En met de Maashorst in mijn achtertuin heb ik een heerlijke verwonderplek in de natuur. Lopen, fietsen, hardlopen, alles brengt een nieuwe invalshoek. 

 

Inmiddels zo'n 20 jaar werkervaring in kleine en grote organisaies. Commercieel en overheid. Als adviseur, als expert en als leidinggevende. Vanuit deze ervaring en achtergrond zet ik nu de volgende stap. De stap om een beetje bij te mogen dragen aan mensen te laten groeien, af en toe te snoeien, zodat je kan uitgroeien tot wie jij van nature bent. 

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over mij of mijn aanpak? Dat kan. Neem gerust contact met me op. 

inspiratievragen?

Wilt u niets meer missen? Dan kunt u nu mijn nieuwste blog ontvangen. Met vragen, tips en inspiratie over verwondering. Bezieling, waarderend begeleiden en leiderschap. Meld u aan, dan mist u niets meer.